30 Вересня, 2024 10:29 am

Податкова взялася за доходu українців з сайтів для д0рослих: вже знайшли зар0біткu на мільй0нu

Державна податкова служба (ДПС) отримала інформацію про українців, які зар0бляють на розміщенні платного контенту на платформі 0нліфанс.

Про це повідомив лава Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев (“Слуга народу”). “Громадянкою “С” отримано за створення платного контенту на інтернет-платформі OnlyFans за кілька років понад 4 млн дол. Також громадянкою “К” від зазначеної діяльності отримано понад 3 млн дол., а громадянкою “Б” – близько 1,8 млн дол. Як вам суми?” – написав Гетманцев.

Він нагадав, що такі громадяни згідно із законом мають подати декларацію та сплатити податки за доходи, отримані з джерел за межами України. “Відповідно до положень Податкового кодеска України платник податків, який отримує іноземні доходи, тобто доходи з джерел за межами України, за результатами звітного податкового року зобов’язаний подати податкову декларацію, задекларувати такі суми з їх відповідним оподаткуванням”, – зазначив нардеп.

Втім, українці не розкривають доходів із Only Fans і не сплачують податки. Одна з ймовірних причин – за роботу на Only Fans можуть оштрафувати та заарештувати майно.

При цьому в Україні немає конкретного законодавства, яке регулює діяльність платформи OnlyFans. Проте за публікацію фото та відео інтимного змісту накладають серйозні штрафи – до 68 тис. грн., а також накладають арешти та обмежують свободу.

Але фінансова відповідальність чекає і на тих, хто не сплачує податки. За неподання декларації їм загрожує штраф у розмірі 25% доходу. Також доведеться заплатити 18% податку на доходи фізосіб та 1,5% військового збору.

“Позитивно ставлячись до будь-якого заробітку грошей, не пов’язаного з насильством, настійно рекомендую таким громадянам все ж таки виконати податковий обов’язок – задекларувати доходи і сплатити податки. … І це стосується не тільки OnlyFans”, – додав Гетманцев.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *