29 Вересня, 2024 8:27 am

Росіяни в nаніці: що їм загрожує на Курщині через новий прорив ЗСУ

Російські війська, що контратакують, потрапили під фланговий удар ЗСУ через кордон.

Російські Z-пабліки влаштували істерику через новий прорив ЗСУ в Курській області в тилу російських військ, які розпочали днями свій контрнаступ. Наразі, за даними російських пропагандистів, бої тривають у Глушковському районі, який місяць був у вогневому мішку через постійні удари по мостах через річку Сейм.

Так, за даними телеграм-каналу “Два майори”, ЗСУ закріплюються в селі Веселе. Інші канали стверджують, що село вже під повним контролем української армії.

“Техніку ЗСУ тягнуть у н.п. Новий Шлях, висаджують десант і відбувають назад”, – пише “Два майори”.

Близький до Міністерства оборони канал “Рибарь” стверджує, що бої за Веселе тривають уже понад добу. Населений пункт Новий Шлях, розташований на самому кордоні, використовується “як перевалочний пункт, де штурмові групи ЗСУ спішуються для подальшого вступу в бій під Веселим”.

Пропагандист із каналу “Zаписки Vетерана” стверджує, що інтенсивність боїв тут можна порівняти “з боями початку вторгнення ЗСУ в Курську область”.

Телеграм-канал ВЧК-ОГПУ, який грає в псевдо-опозиційність, стверджує, що місцями українські сили пересуваються цілими колонами. (Що вкрай сумнівно, оскільки ЗСУ таких помилок давно не допускають у зоні бойових дій).

“Частина машин висадила піхоту в Кульбакинській сільраді. У н. п. Медвеже було спішування піхоти ЗСУ”, – йдеться в повідомленні.

Власник найбільшого Z-каналу Юрій Подоляка вже прогнозує, що завтра ЗСУ просунуться ще далі, і частина російських військ опиниться в оперативному оточенні.

“Та лінія, де противник вранці тільки з’явився, … тепер на ній він уже закріпився і завтра, однозначно, намагатиметься завдати нам свого вирішального удару. Думаю, на залізничну станцію Глушково, а якщо він при цьому одночасно зуміє створити ударне угруповання (а є така інформація, що він його створює) в районі Ольгівки і зуміє обрізати наші комунікації на південь від Коренєвого, то все наше атакувальне угруповання може опинитися в оперативному оточенні”, – стверджує Подоляка.

Український підрозділ “Khorne Group”, який пов’язують зі 116-ю Окремою мотострілецькою бригадою ЗСУ, заявив про “сюрприз” спеціально до Дня танкових військ України і натякнув на застосування німецької бронетехніки в Курській області.

“Зараз ми починаємо нову операцію, і у росіян є тільки два виходи – залишити набагато більшу територію або потрапити в оточення. Це українська операція “Багратіон”. Вибір за ними: ганьба або смерть.

Ukrainian servicemen ride a tank, amid Russia’s attack on Ukraine, near the Russian border in Sumy region, Ukraine August 15, 2024. REUTERS/Viacheslav Ratynskyi

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *