29 Вересня, 2024 8:22 am

Яка новина від Зеленського так спантеличила Радбез ООН?

Росія хоче атакувати три атомні електростанції на території України.

Таку заяву зробив президент України Володимир Зеленський, виступаючи на засіданні Радбезу ООН. Він зазначив, що є докази таких намірів країни-агресорки.

“Зараз ми входимо в третю зиму в цій війні. Росія знову намагається зруйнувати нашу енергетику. І цього разу вони навіть більш цинічні. Вони хочуть атакувати три наші атомні електростанції. У нас є ця інформація і докази. Якщо Росія готова так далеко зайти, це значить, що нічого не є цінним для Москви. Цинізм РФ продовжиться, якщо їм це дозволити”, – наголосив він.

РФ готує атаки по українських АЕС: що відомо

Президент Володимир Зеленський в інтервʼю одному з західних видань сказав, що Росія використовує китайські супутники для фотографування українських АЕС – можливо, такі дії здійснюються для підготовки ударів по ядерних об′єктах.

Кілька днів тому стало відомо, що Україна звернулась до союзників та міжнародних інституцій у зв’язку з планами Кремля ударити по об’єктах української атомної енергетики.

Як повідомив очільник МЗС України Андрій Сибіга, в української розвідки є інформація про те, що ворог планує атакувати відкриті розподільні пристрої на АЕС і підстанції електропередачі, критичні для безпечної експлуатації атомної енергетики.

У Міненерго згодом наголосили, що атаки Росії на критичні для українських АЕС підстанції загрожують радіаційній безпеці всього європейського континенту. У міністерстві закликали МАГАТЕ прискорити розгортання моніторингових місій.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *