30 Вересня, 2024 8:22 am

Вітчизняна машина для розмінування “Змій” пройшла комплекс випробувань

Нова українська машина для розмінування “Змій” від компанії Rover Tech успішно пройшла комплекс випробувань і тепер має сертифікат відповідності. Про це повідомляє Міністерство економіки України. 

За словами заступника Міністра економіки Ігоря Безкаравайного, мова йде про “унікальне рішення в українських умовах”. 

“Змія” позиціонують у якості легкої та швидкої машини, яка може витримати підрив протитанкової міни. Машину можна використовувати для очистки полів від осколкових та фугасних боєприпасів, які становлять особливу небезпеку для саперів. 

Однією з переваг “Змія” є можливість швидко замінити комплектуючі, які отримали пошкодження при підриві. Після цього машина може повернутись до виконання своїх завдань. 

Робот може похвалитись низькою ціною. Вартість “Змія” в рази нижча, ніж у іноземних аналогів – в залежності від комплектації вона складає 14,5-20 тис доларів. Коли почнеться серійне виробництво, ціна може опуститись ще нижче.

Маса “Змія” складає понад тонну, а ширина робочого інструменту робота – 1,35 м. Машина може розміновувати до 2,5 га в годину. При цьому оператор може знаходитись на відстані до 2,9 км від неї. 

Розгорнути робота можна приблизно за 15 хвилин, а для перевезення “Змія” достатньо автопричепа.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *