29 Вересня, 2024 8:29 am

Турецькі лікарі повернули слух маленькій дівчинці з Ужгорода

Турецькі лікарі зробили справжнє диво – повернули слух маленькій мешканці Ужгорода. Дівчинка отримала шанс на повноцінне життя.

Зараз маленька Лея радо грається з батьками. Проте зовсім нещодавно родинна переживала непростий період.

Дівчинка народилась півтора року тому. Спочатку лікарі запевнили, що вона абсолютно здорова. Проте, вже на першому чекапі запідозрили проблеми зі слухом.

На наступний день, коли проходили скринінг, нам сказали лікарі, що вона не пройшла його. Може водичка в ушках, вона крутилась, вони не могли до кінця перевірити слух. Були підозри, що щось не так,
– розповідає мама Леї Мар’яна Динник.

Дівчинка пройшла низку діагностик

Батькам порадили за кілька місяців знову звернутись до фахівців, аби повторно перевірити слух. І після низки досліджень діагноз підтвердився.

Це комок в горлі, це депресія. Чому з нами? Що я неправильно зробила? Ніхто не міг сказати чому,
– ділиться почуттями Мар’яна Динник.

Єдиним виходом для дівчинки була імплантація

Згодом діагноз підтвердили й в обласній лікарні, і в спеціалізованому центрі у Києві. Єдиним виходом, аби дівчинка все ж таки почула голос мами й тата, був імплант.

Встановити його потрібно було якомога скоріше, адже слух дуже неймовірно для дитячого розвитку.

Чим скоріше вона буде проімплантована, як нам вже потім лікарі сказали, тим краще буде для неї сприйняття звуку, мови – це все в нас пов’язано. Але згодом нам подзвонили й сказали, що імплантів немає, не зрозуміло коли вони будуть, і чи будуть взагалі,
– зазначає мама Леї.

Знайомі порадили родині клініку Acıbadem у Туреччині

На щастя, родина не впала у відчай і почала шукати варіанти. Знайомі порадили їм клініку Acıbadem у Туреччині, куди сім’ю практично одразу запросили на додаткове обстеження.

Родину Динників привітно зустріли в клініці. “На ранок в нас вже хірург був. І вже пішли наші ці всі аналізи по новому. Підтвердилось, що ми хороші пацієнти для цієї імплантації. І після чотирьох днів, після всіх аналізів, нас проімплантували”, – зазначає Мар’яна.

Завдяки кохлеарному імпланту дівчинка може повноцінно чути

Маленькій пацієнтці встановили кохлеарний імплант, який в цьому випадку був найвиправданішим, запевняє лікар.

Мета цієї процедури – обхід внутрішнього вуха, щоб передати звукові стимули безпосередньо в мозок. Операція пройшла успішно, і ми активували зовнішній компонент імпланта, після чого Лея почала чути. Як новонароджена дитина, вона зараз вчиться розпізнавати звуки. Розвиток мовлення займе близько року,
– пояснює лікар клініки Acıbadem Kent Мехмет Зія Озюер.

Після нетривалої реабілітації, дівчинка нарешті змогла почути голос свої батьків. Родина не могла стримати емоцій.

“Зараз пройшло 2 місяці після імплантації. Не передати словами цю радість, коли ти кажеш: “Лея, йди до мами!”. А вона розвертається до вас – мурашки по тілу…”, – з радістю зауважує Мар’яна Динник.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *