29 Вересня, 2024 8:19 am

Особлива уваrа: ворог вивів у Чорне море рек0рдну кількість носіїв “Калібрів”

Російська армія вивела в Чорне море рекордну за останній час кількість ракетоносіїв – всі сім, які перебувають на плаву. Це субмарині та надводні ракетоносії.   

Як повідомили у Військово-морських силах ЗС України, станом на 7:00 суботи, 14 вересня, у Чорному морі зафіксовано 16 ворожих кораблів. З них сім –  носії крилатих ракет “Калібр” загальним залпом до 48 ракет. Це майже всі ракетоносії Чорноморського флоту РФ, які він має в наявності.

Водночас в Азовському морі ситуація залишається незмінною – ворожі кораблі відсутні. В Середземному морі – 5 ворожих кораблів, з яких 4 є носіями крилатих ракет “Калібр” загальним залпом до 24 ракет.

За добу в інтересах РФ прохід Керченською протокою здійснили: до Чорного моря – цивільних 3 судна, з них 3 продовжили рух у напрямку протоки Босфор; до Азовського моря – 8 суден, з них 5 рухались з протоки Босфор.

“РФ продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації”, – йдеться у повідомленні.

Треба відзначити, що тривалий час в Чорному морі не спостерігалося жодного надводного ракетоносія, на чергуванні перебувала, зазвичай тільки одна субмарина. Однак проти ночі на 14 вересня у Повітряних силах ЗС України попередили про небезпеку: в акваторії Чорного моря в готовності до застосування високоточної зброї перебувало чотири носії крилатих ракет морського базування типу “Калібр”. Людей попросили у разі оголошення повітряної тривоги, прямувати в укриття. За ніч ворог вивів в акваторії ще три носії “Калібрів”.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *