29 Вересня, 2024 8:24 am

Маск “догрався”: Секретна служба США почала перевірку американського мільярдера

Секретна служба Сполучених Штатів почала перевірку американського мільярдера Ілона Маска після його “жартівливого” допису у соцмережі X про можливі замахи на президента Джо Байдена та віцепрезидентку Камалу Гарріс.

Про це пише Bloomberg.

Наразі Секретна служба перевіряє, чи становить Ілон Маск загрозу для американських високопосадовців, зокрема для Байдена та Гарріс. Погроза президенту чи віцепрезиденту США є кримінальним злочином, за який може бути накладено чималий штраф або до п’яти років ув’язнення.

У відповідь на запит Bloomberg Секретна служба підтвердила, що проводить перевірку цього інциденту. За їхніми словами, записи про твіт були зібрані в правоохоронних цілях, але не розголошуються, щоб не перешкоджати розслідуванню.

“Агентству відомо про публікацію Ілона Маска в соціальних мережах. Як правило, ми не коментуємо питання, що стосуються захисної розвідки. Проте ми можемо сказати, що Секретна служба розслідує всі загрози, пов’язані з нашими опікунами”, — сказав речник Секретної служби Нейт Геррінг.

Після імовірної спроби замаху на кандидата в президенти США Дональда Трампа Маск написав у соцмережі Х, що ніхто наразі не здійснює замахів на демократів Джо Байдена і Камалу Гарріс. Згодом він видалив свій пост, заявивши, що це був жарт.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *