29 Вересня, 2024 8:27 am

Як їх земля носить: російські нел юдu сtратuлu mечем 6езз6р0йного n0л0нен0го воїна ЗСУ у Новогродівці на Донеччині

У Новогродівці на Донеччині російські військові сtратuлu мечем 6езз6ройного українського військовоn0лоненого з nеревʼязанuмu скотчем руками.

Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

Омбудсмен не уточнив, де саме та коли трапилась страта українського військового.

Як повідомив волонтер Сергій Стерненко, у Новогродівці на Донеччині росіяни катували та зарізали українського військовополоненого.

Лубінець зазначив, що такі дії російської армії є грубим порушенням Женевської конвенції про поводження з військовополоненими та порушенням міжнародного права.

A handcuffed soldier behind the bars against a black background. Concept: court martial, refusal to mobilize, crime in the army

Омбудсмен уже направив листи до міжнародних організацій

“Скільки ще світ дивитиметься, як Росія відкрито демонструє зневагу до будь-яких норм і законів?Направив листи до міжнародних організацій, МКЧХ та ООН, аби вони зафіксували чергове порушення прав людини зі сторони Росії”, – зазначив він. 

“Окремо наголошу, що такі показові страти направлені на деморалізацію українського суспільства. Однак бачачи такі дії, ми повинні ставати ще рішучішими у боротьбі проти агресора”, – додав уповноважений Верховної Ради з прав людини.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *