29 Вересня, 2024 8:23 am

Пейджери учасників угруповання “Хе36олла” масово вибухають, серед постраждалих може бути іранський посол, – ЗМІ

У Лівані масово вибухають пейджери, якими, за даними ЗМІ, користуються учасники угруповання “Хезболла”. За попередніми даними, в числі сотень постраждалих – посол Ірану в Бейруті Моджтаба Амані, повідомляє BILD.

Зазначається, що сьогодні в Лівані одночасно вибухнули одразу десятки пристроїв, які бойовики “Хезболли” використовують для зв’язку один з одним. Зовні такі пристрої нагадують пейджери. Зазначається, що, за попередніми даними, постраждало близько 100 людей.

Повідомлення про постраждалих внаслідок вибухів надходять із південних передмість столиці Бейрута та з півдня країни. У “Хезболлі” пов’язують те, що сталося, з діями ізраїльських спецслужб, яким нібито вдалося проникнути до лав терористичної організації та встановити вибухові пристрої у пейджери.

Офіційний Ізраїль те, що відбувається, поки не коментує.

“Джерела 12 телеканалу в ліванських силових структурах розповіли, що керівництво “Хезболли” закликало своїх бойовиків тимчасово не користуватися виданими засобами зв’язку”, – пише ресурс.

Водночас ізраїльські Телеграм-канали публікують фото і відео, на яких зафіксовані чоловіки, що стікають кров’ю (очевидно, власники пейджерів). Також тиражуються моменти вибухів, які, очевидно, потрапили в об’єктиви камер зовнішнього спостереження на вулицях, магазинах тощо.

Зокрема, “Голос Ізраїлю” пише, що в Лівані прямо зараз “панує величезний хаос, стрес і замішання”. Стверджується, що рахунок потерпілих із “відірваними кінцівками” становить майже 1 тис. Як стверджується, одна з найпоширеніших травм власників пейджерів — поранення статевих органів. Це пов’язано з тим, що чоловіки тримали засоби зв’язку в кишенях.

“Повідомляється, що терористи “Хезболли” в Сирії також почали підриватися аналогічним способом через засоби зв’язку”, – пише ресурс.

На відео, яке він опублікував, один із можливих терористів отримав травму в продуктовому магазині, інший – знаходився, ймовірно, в іншому місці, біля каси, ще один – їхав вулицею мотоциклом.

Також, за даними ЗМІ, посла Ірану в Лівані Моджтабу Амані було поранено внаслідок вибуху пейджера.

Як пише Mehr, серед потерпілих нібито Моджтаба Амані, посол Ісламської Республіки Іран у Бейруті.

“За непідтвердженими даними, посла Ірану в Лівані було поранено під час масштабної ізраїльської кібератаки в Лівані та Сирії. Згідно з останніми даними, посол був переведений до однієї з лікарень у Бейруті, оскільки він отримав легкі поранення внаслідок скоординованої кібератаки, яка торкнулася кількох районів Лівану. Надійшли повідомлення про те, що ще двоє співробітників посольства Ірану в Бейруті також отримали поранення”, — пише ресурс.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *