29 Вересня, 2024 8:14 am

Невинна людина відсиділа в камері смертників майже 50 років!

Японця, який провів майже 50 років в камері смертників, було визнано невинним у багатьох вбивствах у результаті судового процесу, за яким уважно стежили та який порушив питання про застосування смертної кари в Японії, пише euro news. 

88-річного Івао Хакамада було засуджено до повішення в 1968 році після того, як його визнали винним у вбивстві свого боса, його дружини та двох їхніх дітей-підлітків, а також у підпалі їхнього будинку двома роками раніше.

У виданні зазначили, що колишній професійний боксер провів у в’язниці 48 років, 45 з яких у камері смертників. Такий термін вважається найдовшим, який було проведено у камері смертників серед всіх ув’язнених у світі, доки його не було звільнено у 2014 році.

Після звільнення Хакамада відбував покарання вдома, адже його слабке здоров’я та вік мали низький ризик втечі. 

Зокрема чоловік постійно наголошував на своїй невинуватості та заявляв, що слідчі змусили його зізнатися, тоді як його адвокати запевняли, що поліція сфабрикувала докази. 

“Прихильники кажуть, що майже півстолітнє ув’язнення Хакамади вплинуло на його психічне здоров’я. Більшу частину часу він за ґратами провів в одиночній камері, під страхом розстрілу”, – йдеться у матеріалі. 

Водночас 91-річна сестра Хакамади Хідеко Хакамада, яка постійно вела кампанію від імені свого брата, заявила журналістам перед винесенням вироку, що перебуває в нескінченній боротьбі.

“Дуже важко домогтися початку повторного судового розгляду. Не тільки Івао, але я впевнена, що є й інші люди, які були несправедливо звинувачені і плачуть. … Я хочу, щоб кримінальне законодавство було переглянуте таким чином, щоб повторний судовий розгляд був більш доступним”, – наголосила вона. 

Нагадаємо, раніше ми писали про найбільший інвестиційний саміт українських оборонних інновацій – Defense Tech Valley.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *