29 Вересня, 2024 8:15 am

Є дозвіл бити Storm Shadow по Росії від Великої Британії та США, але оголошення про це поки не буде, – The Guardian

Президент США Джо Байден і прем’єр-міністр Великої Британії Кір Стармер відкинули погрози російського диkтат0ра Володимира  Путіна щодо ескалації через використання Україною ракет Storm Shadow. За даними джерел, Вашингтон і Лондон погодили дозвіл на їх застосування.

Про це пише The Guardian.

Під час зустрічі зі Стармером у Білому домі Президент США Байден рішуче відкинув погрози Путіна про нібито ескалацію війни через використання Україною західних ракет Storm Shadow.

“Я не сприймаю версію, що використання ракет Storm Shadow для бомбардування цілей у Росії буде рівносильним початку війни НАТО з Москвою”, – заявив Байден.

Байден уникнув детальних коментарів щодо подальших планів постачання зброї, зазначивши, що це питання обговорюється в уряді.

Стармер, який прилетів до Вашингтона на тлі загострення ситуації, також підкреслив, що країна-терорист несе відповідальність за розв’язання війни та заявив про право України на самозахист. Він уточнив, що обговорення охоплювали широкий спектр питань, включно з ситуацією в Україні, Близькому Сході та Індо-Тихоокеанському регіоні.

За інформацією західних джерел, Вашингтон і Лондон досягли попередньої домовленості дозволити Україні використовувати ракети великої дальності, хоча публічні заяви з цього приводу ще не зроблені.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *