30 Вересня, 2024 10:26 am

Зеленський розповів про план української перемоги: втілення залежить від підтримки США

Президент Володимир Зеленський заявив, що насамперед планує обговорити план перемоги України з президентом США Джо Байденом. За словами глави держави, реалізація цього плану має примусити країну-агресора РФ закінчити війну дипломатичним шляхом.

Відповідну заяву Зеленський озвучив, виступаючи на полях Саміту Кримської платформи в Києві 11 вересня. Зокрема, він зазначив, що втілення плану української перемоги здебільшого залежить від підтримки США.

“Щодо плану перемоги буду послідовним. Спочатку проговорю його з президентом Байденом, тому що він у більшості залежить від підтримки Сполучених Штатів та інших партнерів. Але я думаю, що всі розуміють, що є обсяг впливу і обсяг допомоги і тому саме тут немає ніяких зайвих слів… Мені здається, зрозуміло, чому саме в такому порядку я це буду робити”, – сказав Зеленський.

Президент України також розповів, що план перемоги передбачає серйозне посилення України в багатьох сенсах.

“Це план посилення, серйозного посилення України. І на мою думку (план. – Ред.) буде мати, до речі, і психологічний, і політичний, і різного характеру щодо озброєння вплив на рішення Росії закінчити цю війну”, – заявив Зеленський.

Глава держави додав, що цей план “обов’язково повинен бути презентований до другого Саміту миру, для того щоби примусити Росію до дипломатичного закінчення війни”.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *