29 Вересня, 2024 8:29 am

РФ завдала ударів 5-ма КАБАми по одному з найнаселеніших районів Харкова: наразі 3 загиблих, 31 поранений

Армія РФ завдала ударів КАБАми по одному з найнаселеніших районів Харкова. Про це повідомив мер міста Ігор Терехов. 

“Наразі удари прийшлися по чотирьох адміністративних районах Харкова. Інформація щодо постраждалих та руйнувань збирають відповідні служби. Але вже бачимо, що під бомбардуванням житлові райони міста”, – зазначив Терехов. 

Пізніше міський голова додав, що загарбники влучили по двох житлових багатоповерхівках у Київському та Салтівському районах. За попередньою інформацією, є загиблі. 

Також голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що внаслідок атаки є поранені. 

“Кількість постраждалих збільшилася до пʼяти. Люди перебувають під завалами. У одну з багатоповерхівок – пряме влучання”, – написав він. 

Мер нагадав, що цей будинок вже отримував пошкодження на початку війни.

“Його майже відремонтували, вставили усі вікна, утеплили, підготували до опалювального сезону. Ворог вдруге вдарив по ньому КАБом”, – розповів він.

За даними мера Харкова, у під’їзді будинку, частина якого обвалилася внаслідок удару, проживали 82 людини. Зараз з ними намагаються встановити звʼязок, аби зʼясувати, чи можуть бути люди під завалами. 

Як зазначив начальник ОВА, ворог завдав по місту щонайменше п‘ять ударів керованими авіабомбами. Влучання зафіксували в 9-поверховий будинок, по цивільному підприємству, а також на відкритій території. 

Синєгубов додав, що, за інформацією від правоохоронців, окупанти влучили по житловому будинку в Харкові авіабомбою ФАБ-500. 

На черговий російський удар по Харкову відреагував президент Володимир Зеленський.

“Мішені для російських бомб – житловий будинок, хлібозавод, стадіон… Тобто звичайне життя звичайних людей. Росія – терорист і щодня підтверджує це своїми власними діями, своїм вибором воювати й пробувати розширювати війну”, – заявив президент.

Станом на 18:00 наразі відомо про 3 загиблих та 31 постраждалого внаслідок атаки. 

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *