Змішайте ці три інгредієнти – і вийдуть смачні й м’які іриски. Рецепт, перевірений роками
Авторка українського кулінарного YouTube-каналу “Духмяна хата” 9 грудня розповіла, як приготувати ідеальні іриски всього із трьох інгредієнтів.
За словами блогерки, цей рецепт перевірено роками, тому м’які й смачні іриски вийдуть у кожного з першого разу.
Продукти:
- 350 г сметани із жирністю 30%;
- 350 г цукру;
- 10 г ванільного цукру;
- 40 г вершкового масла (82,5%).
Приготування
- У каструлі з товстим дном змішайте цукор і сметану. Варіть на сильному вогні, перемішуючи доти, доки цукор не розчиниться.
- Після закипання зменште вогонь до мінімуму й варіть дві години, іноді перемішуючи.
- Додайте ванільний цукор і вершкове масло.
- Гарячу масу розлийте у форми.
- Залишіть іриски охолонути на чотири години в холодильнику.
- Готові цукерки зберігайте в холодильнику.
Нюанси
- Цукерки будуть м’якими, якщо використовувати сметану й масло з високою жирністю.
- Іриски зберігатимуться довго, якщо їх загорнути в папір.
Comments (0)