
Ідеальні сніданки: Панкейки на молоці з топінгами
Смачний варіант для любителів солодких сніданків з чаєм або кавою. Швидкий сніданок, який можна приготувати, поки закипає чайник.
Час приготування: 15 хвилин
Кількість порцій: 4
Калорійність: 262 кКал/100 г
Інгредієнти:
- 250 мл молока;
- 3 ст. л. олії або 2 ст. л. талого вершкового масла (кімнатної температури);
- 1 яйце;
- 4 ст. л. цукрового піску;
- дрібка солі;
- 1 ч. л. розпушувача;
- 170 г борошна.
Процес приготування:
- Змішати яйця, цукор, молоко і масло. Збивати міксером не потрібно, акуратно перемішайте продукти виделкою або злегка збийте вінчиком вручну. Так панкейки вийдуть пухнастими.
- Перемішати борошно, сіль, розпушувач і вмішати в молочну суміш. Перемішувати потрібно добре, щоб не було грудочок. Сильно вимішувати тісто не потрібно, якщо борошно стане клейким, панкейки вийдуть «гумовими».
- Розігріти суху сковороду. Вилити на неї 2 ст. л. тіста і смажити, поки на панкейку не з’являться перші бульбашки. Перевернути на другу сторону і підсмажити до ніжної рівної скоринки.
- Подавайте з фруктовими, ягідними топінгами, медом або кленовим сиропом.

Comments (0)