29 Вересня, 2024 2:21 pm

Над критичною інфраструктурою Німеччини помітили військовий дрон

Над найбільшим індустріальним парком у Шлезвіґ-Гольштайні пролетіли невідомі безпілотні літальні апарати. Під підозрою – Росія.

Як пише Bild, поліцейські дільниці та прокуратуру підняли по тривозі через ворожий об’єкт – імовірно, мова йде про військовий безпілотник, який може належати Російській Федерації. Крім того, останніми днями кілька безпілотників пролітали над виведеною з експлуатації атомною електростанцією і терміналом зрідженого природного газу в місті Брунсбюттель.

“Кілька разів було порушено безпольотну зону, пролітаючи над атомною електростанцією. Ворожий об’єкт, імовірно, військовий безпілотник, був захоплений”, – йдеться у внутрішньому звіті поліції.

Прокуратура Фленсбурга розслідує агентурну діяльність з метою саботажу. За даними журналістів, безпілотники були приписані російським агентам. Їх могли запустити з цивільних кораблів у Північному морі.

Індустріальний парк у Шлезвіґ-Гольштайні

Попередні диверсії у Німеччині

Раніше ЗМІ повідомили, що невідомі намагалися забруднити питну воду на базі Бундесверу та аеродромі Північноатлантичного Альянсу. Система попередження виявила, що показники її якості були “аномальними”.

У липні вийшла стаття CNN, згідно з якою розвідка Сполучених Штатів Америки та служби безпеки Німеччині  змогли зірвали план Москви з вбивства гендиректора концерну Rheinmetall Арміна Паппергера.

Армін Паппергер – гендиректор концерну Rheinmetall

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *