29 Вересня, 2024 8:37 pm

Ціни на огірки в Україні летять вгору і зупинятися, схоже, не збираються

Основною причиною цінового зростання оператори ринку називають скорочення пропозиції.

Тепличні комбінати України цього тижня підвищили відпускні ціни на огірки. Станом на 29 серпня вартість овоча складає 40-60 грн/кг ($0,97-1,45/кг). Лише з початку поточного тижня ціни на тепличні огірки в Україні зросли в середньому на 14%, повідомляють аналітики проекту EastFruit.

Зазначається, що основною причиною цінового зростання в даному сегменті оператори ринку називають скорочення пропозиції як тепличного, так і ґрунтового огірка.

Попри подорожчання попит на тепличний огірок на українському ринку залишається досить високим. Водночас основну частку продукції відкритого ґрунту зараз становить огірок невисокої якості, що підвищує інтерес покупців до якіснішої продукції з теплиць.

Тепличний огірок в Україні коштує оптовим покупцям уже в середньому в 2,8 раза дорожче, ніж в аналогічний період минулого року. Більше того, гравці ринку впевнені у подальшому подорожчанні з огляду на підвищений попит оптових компаній та роздрібних мереж на цю продукцію. Компенсувати нестачу місцевої продукції за рахунок імпортних огірків компаніям поки що не вдається, оскільки в сусідніх країнах пропозиція в цьому сегменті також обмежена.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *