29 Вересня, 2024 6:25 pm

Україна сьогодні атакувала аеродром “Енгельс”, уламки дронів поцілили у житлові будинки

Поки 11 російських стратегічних бомбардувальників Ту-95 злетіли з авіабази “Енгельс”, щоб випустити ракети по Україні, українські дрони атакували цю базу.

Хоча інформації про результати роботи дронів поки немає, факт нальоту підтвердив губернатор Саратовської області Роман Бусаргін. Він повідомив, що вранці над областю по дронах працювала ППО. “Є факти влучання уламків у житлові будинки в Саратові та Енгельсі”, – написав чиновник.

Під час нальоту БПЛА влетіли у висотні житлові будинки. Зокрема, один з них поцілив у найвищу будівлю Саратова та усього Поволжя – 128-метровий 38-поверховий будинок житлового комплексу Volga-Sky. Ще один дрон влучив у верхні поверхи висотного житлового комплексу у самому Енгельсі.

За словами аналітиків, поки невідомо, які безпілотники були залучені для атаки, але на деяких відео вони помітили БПЛА типу “Бобер”. Росіяни стверджують, що збили одразу 20 БПЛА.

“Цілком можливо, що задум цієї атаки полягав у тому, щоб накрити “Енгельс” під час перебування, злету чи посадки на ньому російських стратегічних бомбардувальників, які брали участь у сьогоднішньому обстрілі України”, – припускають експерти.

Наразі результати атаки бази невідомі, слід дочекатися супутникових знімків.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *