29 Вересня, 2024 4:18 pm

Скажи “Паляниця”: деякі деталі про українську ракету-дрон

Ракета-дрон “Паляниця”, яку Україна застосувала по росіянах 24 серпня, є новим словом у розвитку далекобійних можливостей української армії. Вона значно швидша та потужніша за звичайні далекобійні дрони.

Про це розповів президент України Володимир Зеленський на спільній пресконференції з президентом Польщі Анджеєм Дудою та прем’єр-міністром Литви Інґрідою Шимоніте.

“В ракетну програму України входить кластер під назвою “Паляниця”. В кластер входить на сьогодні три вироби. Випробування першого елементу пройшло позитивно, з чим я і привітав нашу державу. Ця ракета-дрон набагато швидша наших далекобійних дронів і потужніша”, – зазначив він.

Майже вся інформація про ракету засекречена, але деякі деталі президент таки озвучив. У межах дії ракети-дрону два десятки російських військових аеродромів. “Паляниця” буде запускатися із наземної платформи. Двигун – турбореактивний. Вартість ракети дрона набагато нижча аналогів і робота щодо здешевлення та збільшення виробництва триває.

“Головне, що працюють люди 24/7. Обіцяли далекобійні дрони — зробили. 1,5 тисячі кілометрів — сьогодні в нас вже є такі вироби. І це сильно. А тепер з’являються і дрони-ракети. А будуть й інші ракети — дуже потужні та дуже далекобійні”, – резюмував він.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *