29 Вересня, 2024 4:32 pm

Україна вперше застосувала вітчизняну ракету-дрон «Паляниця»

У суботу, 24 серпня, відбулося перше і успішне бойове застосування української ракети-дрона “Паляниця”, ворога було уражено. Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час заходу до Дня Незалежності. 

“Саме сьогодні відбулось перше і успішне бойове застосування нашої нової зброї. Абсолютно нового класу зброї – української ракети-дрона “Паляниці”. Це новий наш метод відплати агресору. Ворога було уражено”, – сказав президент. 

За його словами, ворогу буде дуже складно навіть вимовити, що саме “прилетіло”. 

Розвиток українського озброєння

У серпні президент України Володимир Зеленський сказав, що за підсумками року Україна виготовить понад мільйон дронів, а за липень місяць українські Сили оборони застосували більше дронів, ніж ворог. Було прийнято рішення збільшити фінансування ракетної програми задля нарощення випуску ракет вітчизняного виробництва. 

Від початку повномасштабної війни в Україні Сили оборони успішно використовують українську розробку Р-360 “Нептун”. У серпні повідомлялося, що Румунія планує співпрацювати з Україною щодо розробки вітчизняних протикорабельних ракет Р-360 “Нептун” за прикладом інших країн Європи. 

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *