29 Вересня, 2024 12:36 pm

ОПК України виріс ушестеро завдяки інвестиціям – Блінкен

Можливості оборонно-промислового комплексу України розширилися за останні роки приблизно в шість разів.

Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен під час пресконференції у Києві, передає Укрінформ.

За його словами, це стало можливим, головним чином, завдяки інвестиціям ззовні.

«Оборонно-промислова база України зросла вшестеро за останні пару років. Це результат колосальних інвестицій, які були зроблені багатьма із нас»,– підкреслив Блінкен.

Він підкреслив, що це працює на довгострокові інтереси України, що є дуже важливим, оскільки «одним із показників успіху України є здатність міцно стояти на власних ногах, у військовому, а також економічному, демократичному та військовому плані».

Також держсекретар США зазначив, що інвестиції в оборонно-промислову базу «є найкращим способом гарантувати, що агресія РФ не повториться, і що Україна матиме можливості стримувати агресію, а в разі потреби, й захистися від неї».

У цьому зв’язку Блінкен висловив переконання, що компанії з усього світу бачать Україну як «дуже привабливе місце для інвестицій, навіть попри продовження агресії».

Також про перспективи співпраці України зі США у сфері ОПК в межах підписаних двосторонніх безпекових угод, йшлося під час зустрічі Ентоні Блінкена з президентом України Володимиром Зеленським.

Глава держави зазначив, що акцент має бути на спільному виробництві на території України.

Окрім того, Володимир Зеленський окремо наголосив на тому, що для України важливо якнайшвидше отримати дозвіл на застосування далекобійної зброї, наданої Сполученими Штатами та іншими партнерами.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *